Stoppen met roken-programma

Vergoeding Energiek zorgverzekering 2015

  1. Wat is een 'stoppen met roken'-programma?
  2. Vergoeding vanuit Energiek Basisverzekering in 2015
  3. Vergoeding vanuit aanvullende verzekeringen in 2015
  4. Geen wettelijke eigen bijdrage
  5. Eigen risico
  6. Bij wie kun je terecht?

Let op: de informatie op deze pagina is een verkorte weergave van de vergoeding. Je kunt alleen rechten ontlenen aan onze verzekeringsvoorwaarden (pdf).

1. Wat is een 'stoppen met roken'-programma?

Wil je stoppen met roken? Dan kun je hiervoor een ‘stoppen met roken’-programma volgen. Geneesmiddelen kunnen deel uitmaken van het ‘stoppen met roken’-programma.

Begeleiding bij stoppen met roken kan onderdeel zijn van huisartsenzorg, medisch specialistische zorg, verloskundige zorg of psychologische zorg.

2. Vergoeding vanuit Energiek Basisverzekering in 2015

Je hebt vanuit de Energiek Basisverzekering recht op vergoeding van kosten van één ‘stoppen met roken’-programma per kalenderjaar. Medicijnen worden alleen vergoed als je een stoppen-met-rokenprogramma volgt.


Waar moet je op letten:

Ziekenhuizen hebben wij niet gecontracteerd voor Stoppen met Roken programma’s. Indien je, in het kader van een ziekenhuisbehandeling, zorg bij de longarts ontvangt om te stoppen met roken dan wordt medicatie niet vergoed.

 

GGZ instellingen hebben wij ook niet gecontracteerd voor Stoppen met Roken programma’s. Een eerstelijns psycholoog of 2e lijns psychiater mag wel advies geven over het stoppen met roken en medicatie uitschrijven, maar ook deze medicatie wordt niet vergoed.

 

Zorgverzekering Vergoeding 2015
Energiek Basisverzekering één ‘stoppen met roken’-programma per kalenderjaar

3. Vergoeding vanuit aanvullende verzekeringen in 2015

Vanuit de onze aanvullende verzekeringen Energiek Plus en Energiek Top heb je één keer per drie kalenderjaren recht op vergoeding van een Allen Carr cursus of een laserbehandeling van Prostop.

 

Aanvullende verzekeringen Vergoeding 2015
Energiek Start geen
Energiek Extra geen
Energiek Plus maximaal € 100,- per drie kalenderjaren
Energiek Top maximaal € 200,- per drie kalenderjaren

4. Geen wettelijke eigen bijdrage

Er geldt geen wettelijke eigen bijdrage voor het ‘stoppen met roken’-programma uit de basisverzekering.

5. Eigen risico

Ben je 18 jaar of ouder? De kosten van het ‘stoppen met roken’-programma vanuit de basisverzekering tellen mee voor het verplicht eigen risico en het eventuele vrijwillig eigen risico. Het eigen risico geldt niet als de begeleiding onderdeel is van huisartsenzorg of verloskundige zorg.

6. Bij wie kun je terecht?

Je kunt voor het 'stoppen met roken'-programma terecht bij een zorgaanbieder die staat op de lijst Begeleiding bij stoppen met roken (pdf).


Voor een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering moet de behandeling worden gegeven door Allen Carr of Prostop.

 

Voor meer informatie kun je bellen met Energiek Advies: (0570) 687 088.  Onze deskundige medewerkers helpen je graag verder.

 

< Overzicht vergoeding zorgverzekering