Orthopedische schoenen

Vergoeding Energiek zorgverzekering 2015

  1. Wat zijn orthopedische schoenen?
  2. Voorschrift nodig voor orthopedische schoenen
  3. Vergoeding vanuit Energiek Basisverzekering in 2015
  4. Geen vergoeding vanuit aanvullende verzekeringen in 2015
  5. Maximumtarieven niet-gecontracteerde leverancier
  6. Wettelijke eigen bijdrage
  7. Eigen risico
  8. Bij wie kun je terecht?
  9. Toestemming aanvragen

Let op: de informatie op deze pagina is een verkorte weergave van de vergoeding. Je kunt alleen rechten ontlenen aan onze verzekeringsvoorwaarden (pdf) en het Reglement Hulpmiddelen (pdf).

1. Wat zijn orthopedische schoenen?

Een orthopedische schoen is een op maat gemaakte schoen of binnenschoen. Een orthopedische schoen corrigeert een voetafwijking of een beenverkorting. Een aangepaste confectieschoen valt ook onder de orthopedische schoenen.

Orthopedische schoenen vallen onder de hulpmiddelenzorg.

2. Voorschrift nodig voor orthopedische schoenen

Je hebt voor orthopedische schoenen een voorschrift nodig van een medisch specialist.

3. Vergoeding vanuit de basisverzekering in 2015

Je hebt in 2015 vanuit de Energiek Basisverzekering recht op vergoeding van orthopedische schoenen. Je krijgt orthopedische schoenen in eigendom.

 

Zorgverzekering Vergoeding 2015
Energiek Basisverzekering 100% bij gecontracteerde zorg, minus de wettelijke eigen bijdrage

4. Geen vergoeding vanuit de aanvullende verzekeringen 2015

In 2015 heb je vanuit onze aanvullende verzekeringen geen recht op vergoeding van orthopedische schoenen.

 

Aanvullende verzekeringen Vergoeding 2015
Energiek Start geen
Energiek Extra geen
Energiek Plus geen
Energiek Top geen

5. Maximumtarieven niet-gecontracteerde leverancier

Is de hulpmiddelenzorg op tijd beschikbaar bij een gecontracteerde leverancier, maar maak je toch gebruik van een niet-gecontracteerde leverancier? Wij hanteren dan een maximumvergoeding. De niet-gecontracteerde leverancier moet dan wel voldoen aan de voorwaarden die zijn gesteld in het Reglement Hulpmiddelen (pdf).

Een hulpmiddel of verbandmiddel dat wij normaal gesproken in eigendom verstrekken, vergoeden wij tot maximaal 80% van de kosten die wij zouden maken als je de zorg van een gecontracteerde zorgaanbieder had gekregen. In dat geval vergoeden wij ook maximaal 80% van de eventuele reparatiekosten van het hulpmiddel.

6. Wettelijke eigen bijdrage

Voor orthopedische schoenen geldt een wettelijke eigen bijdrage. Verzekerden jonger dan 16 jaar hebben een wettelijke eigen bijdrage van € 70,- per paar. Ben je 16 jaar of ouder? Dan heb je een wettelijke eigen bijdrage van € 140,50 per paar.

Er geldt geen wettelijke eigen bijdrage voor orthopedische binnenschoenen en orthopedische aanpassingen aan confectieschoenen.

7. Eigen risico

Ben je 18 jaar of ouder? De kosten van orthopedische schoenen tellen mee voor het verplicht eigen risico en het eventuele vrijwillig eigen risico.

8. Bij wie kun je terecht?

De orthopedische schoenen zijn verkrijgbaar bij een (gecontracteerde) leverancier van hulpmiddelen. Ga ja naar een gecontracteerde leverancier dan hoef je vooraf geen toestemming aan te vragen. Met onze zorgzoeker vind je een gecontracteerde leverancier bij jou in de buurt.

Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier, dan moet de leverancier wel S.E.M.H. erkend zijn. Je moet vooraf schriftelijk toestemming aanvragen.

Voor meer informatie kun je bellen met Energiek Advies: (0570) 687 088. Onze deskundige medewerkers helpen je graag verder.

9. Toestemming aanvragen

Wil je gebruik maken van een leverancier met wie wij geen afspraken hebben gemaakt? Dan heb je vooraf toestemming van ons nodig. Stuur jouw voorschrift naar:

Energiek
Medisch adviseur
Antwoordnummer 30
7400 VB Deventer

Een postzegel is niet nodig.

 

< Overzicht vergoeding zorgverzekering