Een buitenlandse nota declareren

Ben je lekker op vakantie geweest in het buitenland en heb je daar zorgkosten gemaakt? Hartstikke vervelend! Dan zit je bij thuiskomst al helemaal niet te wachten op gedoe met je declaratie. Daarom leggen wij je graag uit hoe je het best een buitenlandse nota kunt declareren. Dan hoeven wij je niet achteraf nog om extra informatie te vragen.

Zorgkosten maken in het buitenland

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je op vakantie zorg nodig hebt. Bijvoorbeeld als je een grote snee in je voet hebt door een steen of als je een hevige allergische reactie hebt op iets. In EU-/EER-landen en Australië, Macedonië en Zwitserland kun je met je zorgpas van Energiek voor medisch noodzakelijke zorg terecht bij de meeste zorgverleners. De achterkant van de zorgpas is namelijk een EHIC (European Health Insurance Card). In de meeste gevallen stuurt de zorgverlener de rekening rechtstreeks naar ons. Toch moet je de rekening soms zelf betalen. Dit  is sowieso het geval bij landen waar de EHIC niet geaccepteerd wordt. Je kunt de rekening dan bij ons declareren.

Buitenlandse nota declareren

Als je een buitenlandse nota wil declareren, moet deze opgesteld zijn in het Engels, Frans, Duits, Spaans of Turks. Als dit niet zo is, kun je de rekening natuurlijk alsnog bij ons declareren. Je moet dan wel een vertaling meesturen van een beëdigd vertaler. Op de buitenlandse nota moeten de volgende gegevens staan:

 

  • Naam, adres, woonplaats en beroep van de zorgaanbieder.
  • Datum van de nota en de datum waarop de zorg heeft plaatsgevonden.
  • Beschrijving van de zorg.
  • Naam en geboortedatum van de verzekerde.

Formulier buitenlandse declaratie

Let op: het declareren van een buitenlandse nota gaat niet hetzelfde als bij een Nederlandse rekening. Als je een buitenlandse nota wil declareren, hebben wij ook nog een Formulier buitenlandse declaratie (pdf) nodig. Zonder dit formulier kunnen wij je declaratie helaas niet behandelen. Stuur het formulier, samen met de originele nota en een eventuele vertaling naar:

 

Energiek

Afdeling Declaratie

Antwoordnummer 30

7400 VB Deventer

 

Een postzegel is niet nodig.