• Home
  • Tandartsverzekering afsluiten, zonder gedoe. Dat is Energiek

Tandartsverzekering afsluiten

Een verzorgd gebit, helpt je om lekker in je vel te zitten. Goed poetsen, flossen, en met enige regelmaat naar de tandarts gaan, dragen bij aan een gezond gebit. Maar wat als je een gaatje hebt, of je kind een beugel nodig heeft? Krijg je dit vergoed vanuit de basisverzekering of is het nodig om een aparte tandartsverzekering af te sluiten?

Tandartsverzekering kinderen en jongeren tot 18 jaar

Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar worden de kosten voor reguliere tandartsbehandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. Het gaat dan om zaken als:

  • Jaarlijkse tandartscontrole
  • Twee fluorbehandelingen
  • Vullen van een gaatje

Een beugel voor je zoon of dochter wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Deze kosten moet je zelf betalen. Je kunt natuurlijk wel een aparte orthodontieverzekering of tandartsverzekering afsluiten.

Tandartsverzekering volwassenen

Als je ouder bent dan 18, heb je geen recht op een vergoeding van tandartsbehandelingen vanuit je basisverzekering, tenzij je bijzondere tandheelkundige zorg nodig hebt. Dat houdt in, dat je alle tandartskosten zelf moet betalen.

 

Als je kiest voor het afsluiten van een tandartsverzekering, heb je wel recht op vergoedingen.

Tandartsverzekering afsluiten bij Salland ZorgDirect

Helaas kan Energiek de tandartsverzekering niet meer aanbieden. Energiek is overgegaan in Salland ZorgDirect. Salland ZorgDirect biedt wel een goede tandartsverzekering aan, voorzien van mooie vergoedingen.

 

Ben je woonachtig in de regio Salland? Bekijk ook eens wat de regionale zorgverzekeraar Salland Zorgverzekeringen voor je kan betekenen. Bij Salland kan je ook voor jezelf en je gezin een uitstekende tandartsverzekering afsluiten!

Woon of werk je tijdelijk in Nederland?

Mensen die tijdelijk in Nederland wonen of werken zijn waarschijnlijk wettelijk verplicht een zorgverzekering af te sluiten bij een Nederlandse zorgverzekeraar. Meer weten? Kijk op tandartsverzekering voor buitenlander in Nederland.