• Home
  • Overstappen naar een andere zorgverzekeraar

Overstappen naar andere zorgverzekeraar?

Ieder jaar kun je opnieuw de keuze maken. Blijf ik bij mijn huidige zorgverzekering of zal ik overstappen naar een andere zorgverzekeraar? De juiste zorgverzekering is vanzelfsprekend de verzekering die het beste bij je past. Bij jouw levensstijl, je gezondheid en bij de zorg die jij, je partner of je gezin nodig heeft. Ontvang je geen vergoeding voor zorg die je wél nodig hebt, dan is het overstappen naar een andere zorgverzekeraar aan te raden.

Hoe kun je overstappen naar een andere zorgverzekeraar?

Bij het overstappen naar een andere zorgverzekeraar is het nodig je oude zorgverzekering voor 1 januari te beëindigen. Doe je dat niet, dan loopt deze gewoon door. Als je voor 1 januari opzegt, heb je tot 1 februari de tijd om de overstap naar de andere zorgverzekeraar te regelen.

Energiek naar grote broer Salland ZorgDirect

Helaas kan Energiek geen zorgverzekering meer aanbieden. Energiek is overgegaan in haar ‘grote broer’ Salland ZorgDirect. Salland ZorgDirect biedt een ruime keuze aan aanvullende zorgverzekeringen en een uitstekende vergoeding bij de aanvullende zorgverzekering alternatieve geneeswijzen in 2016.


Het overstappen maken we graag eenvoudiger. We houden niet zo van gedoe! Via ons overstapformulier kun je, binnen 2 minuten, je premie voor onze zorgverzekering berekenen en direct aangeven of je wenst over te stappen. Bij een overstap zorgen wij ervoor dat je oude verzekering wordt opgezegd.
Je betaalt geen dubbele premie en je bent doorlopend goed verzekerd vanaf de datum die je invult op je overstapformulier. Handig toch?


Ben je woonachtig in de regio Salland? De regionale zorgverzekeraar Salland Zorgverzekeringen staat voor toegankelijke en betaalbare zorg in de regio zonder risicoselectie of leeftijdsdiscriminatie. Bekijk ook eens welke vergoeding de zorgverzekering van Salland Zorgverzekeringen je kan bieden.

Tijdelijk werken of wonen in Nederland?

Mensen die tijdelijk in Nederland wonen of werken zijn waarschijnlijk wettelijk verplicht een zorgverzekering af te sluiten bij een Nederlandse zorgverzekeraar. Wil je meer weten? Kijk op werken in Nederland als buitenlander.